Het belangrijkste attribuut van de hockeyspeler is de stick, die wordt gebruikt om de bal te manipuleren. Er bestaan verschillende vormen van hockey. Annan: Durf en lef, dat wil ik zien Oldskool pakistanen blijven lastig te bespelen, vindt Kemperman: Champions Trophy pool 2018: de tussenstand na dag. De teamindelingen van de selectie-teams in de c- en D-lijn zijn bekend. Klik hieronder voor het overzicht. kattenbroek 5 2650 Edegem tel: 03/ 2015, website powered. Veel nieuwe gezichten aan het begin van het seizoen en bij eerste kennismaking nog veel verlegen meiden onder lees meer.

zaalhockey spelregels

Afgelaste wedstrijden, totaal: 0 thuiswedstrijd(en) last sources en 0 uitwedstrijd(en) afgelast. Login mijn roomburg, sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.

zaalhockey spelregels

Leidse hockey club roomburg


nutrilite

Junioren, jongste jeugd, jongens BlauwFunkey jongens GroenFunkey jongens meisjes BlauwFunkey meisjes GroenFunkey meisjes senioren, natuur herenH01H02H03H04H05H06H07Jong Senioren senioren DJ1Jong Senioren DJ2dvadvbdvcdvd. Bardienst rooster, vacatures, totaal aantal vacatures: 9, bestuur. Barcommissie, algemeen Lid, info? Juniorencommissie, lijncommissaris E8-tallen, info? Juniorencommissie, lijncommissaris E6-tallen, info? Juniorencommissie, lijncommissaris f, info? Juniorencommissie, algemeen Lid, info? Juniorencommissie, trainingscoordinator Funkey training zondag, info?

Arbitrage - hockeyclub ghbs groningen


Maar er zijn belangrijke verschillen: Het zaalveld is veel kleiner. Voor de exacte spelregels van zaalhockey kan je het beste het geldende spelreglement voor het lopende seizoen erbij pakken van de knhb. Zaalhockey kent andere spelregels dan gewoon hockey. In tegenstelling tot bij hockey op het veld mag de bal alleen hoog bij een schot op doel. De belangrijkste spelregels in deze folder Anders dan op het veld, kent zaalhockey een aantal bijzondere spelsituaties waarvoor speciale regels gelden. In samenwerking met Mercian is er voor de Almeerse hockey club een introductiefilm gemaakt. Edwin Vermeulen toont met Almere jc1 wat wel. Zaalhockey kenmerkt zich vooral door de snelheid waarmee gespeeld wordt.

zaalhockey spelregels

Bij het nemen van een vrije slag haar kan de spelleider de teams helpen door ze op de juiste plek neer te zetten. Er worden bij zestallen geen strafcorners of strafballen toegekend. Probeer ervoor te zorgen dat de wedstrijd blijft draaien en pas de arbitrage aan aan het niveau van de teams. Wat er ook gebeurt, de scheidsrechter beslist!

Knhb spelreglement, zaalhockey 5 Inleiding Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid deelnemers aan hockey dienen spelregels liefde te kennen en na te leven. Zij moeten dan ook goed kennis nemen van. Inleiding Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid deelnemers aan hockey dienen spelregels te kennen en na te leven. Zij moeten dan ook goed kennis nemen van de inhoud van deze publicatie. Wanneer de spelregels worden overtreden, moet een scheidsrechter voordeel geven als dit de zwaarste straf. Het (speel)veld. Een zaalhockey -veld lijkt erg veel op een veldhockey-veld.

Vlugheid en Kracht - ook unihockey en floorball

De bal mag daarbij niet direct het 10-metergebied worden ingespeeld, maar moet eerst 5 meter worden verplaatst. De aanvallende partij kan niet direct vanuit een vrije slag scoren. De bal moet eerst door een speler van de aanvallende partij binnen het 10-meter gebied van de verdedigende partij worden aangeraakt alvorens een doelpunt wordt toegekend. Als de bal door een aanvaller over de achterlijn naast het doel nutrilite wordt gespeeld, dan wordt er uitgeslagen door een verdediger vanaf de 10-meter lijn (uitslag). Als de bal het laatst door een verdediger is aangeraakt, dan mag de aanvaller een vrije slag nemen aan de zijkant van het veld op 5 meter vanaf de hoek, aan de kant waar de bal over de achterlijn ging (hoekslag). Verder: Een doelpunt geldt pas wanneer deze binnen het 10-meter gebied door een aanvaller is aangeraakt. Een eigen doelpunt telt dus niet (meer)! Achterbal is uitnemen op de 10-meter lijn (deze wordt aangegeven door pylonnen). Verder wordt er gefloten voor shoot, hoge bal, sticks en ernstig afhouden.

zaalhockey spelregels

Traditionele clubcompetitie in hockey toe aan een

Als de bal alleen maar van richting verandert, mag doorgespeeld worden, tenzij het spelen met voet expres gebeurde. De bal met de bolle kant van de stick spelen. Bij een vrije slag moet de andere partij 5 meter afstand van de bal houden. Bij een vrije slag binnen 5 meter afstand van het 10-meter gebied moeten beide partijen 5 meter afstand houden. Dit geldt ook voor de hoekslag. Bij een overtreding chamber buiten het 10-meter gebied wordt de vrije slag genomen op de plaats van de overtreding. Bij een overtreding binnen het 10-meter gebied wordt de vrije slag genomen vanaf de 10-meter lijn of binnen 5 meter van de 10-meter lijn, ter hoogte van de overtreding. .

Het is een doelpunt als de bal de doellijn passeert, mits die door een aanvaller binnen het 10-meter gebied is aangeraakt. Bij meer dan 5 doelpunten verschil: het sterkste team moet binnen het 10-meter gebied minimaal 3x is overspelen alvorens een doelpoging te wagen. Wat niet mag (tegenpartij krijgt vrije slag). Gevaarlijk/ruw spel is altijd verboden. De bal afschermen met het lichaam of een speler van de andere partij tegenhouden zodat deze niet bij de bal kan. Het slaan ireland (hakken) op de stick van de tegenstander. De bal met de voet of lichaam stoppen.

Nederlandse Floorball en Unihockey bond - persservice/PR

Spelregels, massage schoolhockeytoernooi: belangrijkste spelregels, algemeen. Er wordt in zestallen gespeeld op kwart-velden. Het spel begint met een beginpush vanaf het midden van het veld. Het slaan van de bal is niet toegestaan, dit in verband met de veiligheid! Alleen pushen is toegestaan! Om dezelfde reden mag de bal niet hoog (max. Er wordt zonder keepersoutfit gespeeld. Er is geen buitenspel.

Zaalhockey spelregels
Rated 4/5 based on 809 reviews